Pohjois-Savon vuoden 2022 Nuorisourheiluseura
Julkaistu: 30.01.2023 09.35

Pohjois-Savon vuoden 2022 Nuorisourheiluseura

Suonenjoen Kiekko-Karhut ry valittiin perjantaina 27.1.2023 Kuopion kaupungin teatterilla pidetyssä Pohjois-Savon urheilugaalassa vuoden 2022 nuorisourheiluseuraksi! Palkintoa vastaanottamassa oli seuran puheenjohtaja Juhani Jalkanen ja Valmennuspäällikkö Olli Kortelainen.

Valinnan teki Pohjois-Savon liikunnan urheilugaalaraati. Alla kriteerit palkinnon saajalle.

Vuoden nuorisourheiluseura
Pohjoissavolainen seura, joka tekee ansiokasta työtä lasten ja nuorten urheilun hyväksi. Seuran toiminnassa näkyy kasvatuksellisuus ja monipuolisuus, valinnassa huomioidaan pitkäjänteinen työ nuorisotoiminnan kehittämisestä.


Toimintaa lapsista aikuisiin

Suonenjoen Kiekko-Karhut on vuonna 1965 perustettu seura. Seurassa on tehty pitkään erittäin hyvää työtä junioreiden kanssa ja harrastajamäärät ovat Suonenjoen mittakaavassa suuret. Seuran tarkoitus on tarjota lapsille liikunnan riemua jääurheilun parissa kiekko-, ringette- ja luistelukoulussa. Ja sitä kautta jatkaa hienoa harrastusta joukkue toiminnassa joko ringeten tai jääkiekon puolella. Tarjotaan lapsille mahdollisuus kevyempään harrastamiseen, mutta myös annetaan halukkaille mahdollisuus kehittyä vaativammassa ympäristössä. Tästä osoituksena Kiekko-Karhuilla löytyy useita nykyisiä ja entisiä huippupelaajia. Kirkkaimpina näistä Iiro Pakarinen ja Aatu Hämäläinen. Lähes vuosittain kärkipelaajia SuKiKasta siirtyy Juniori-KalPaan taistelemaan pelipaikoista SM-sarja U16-U20 joukkueissa. Tälläkin hetkellä siellä kiekkoilee useita Kiekko-Karhujen kasvatteja.

Pelaajapolkua seuralta löytyy aina kiekkokoulusta miesten edustusjoukkueeseen asti. Tässä iso ja tärkeä asia on ollut lähialueen seurojen kanssa muutama vuosi sitten aloitettu yhteistyö.


Palkinto on hieno tunnustus koko seuralle. Ja tämä palkinto kuuluu kaikille SUKIKALAISILLE🐻pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille, rahastonhoitajille, huoltajille, vanhemmille, talkoolaisille, faneille, jääkonekuskeille ketkä pitää jään puhtaana illasta toiseen, yhteistyökumppanit jotka omalla toiminnallaan mahdollistavat tämän harrastuksen pyörimisen! Meillä on todella hieno ja tiivis yhteisö, pidetään siitä tiukasti kiinni ja jatketaan hommia yhdessä lasten ja nuorten hyväksi!

Erityiskiitos myös Suonenjoen jäähalli oy:lle ja Heikki Raiviolle! Kiitos, että olemme noin 25 vuotta sitten jäähallin saaneet Suonenjoelle ja sitä kautta pystytty jatkamaan ja kehittämään seuran juniori- ja edustusjoukkueen toimintaa vuosi vuodelta eteenpäin. Jääkiekko on ollut iso osa Suonenjokea jo todella pitkän ajan. Varmasti sieltä 1965 luvulta saakka.

KIITOS!

KUVA: Jari Turunen